Tekijät

Max Tabell (1962-) on monipuolinen musiikin ammattilainen. Hän on toiminut pianistina ja kosketinsoittajana reilun 20 vuoden aikana monentyylisissä kokoonpanoissa skaalan ulottuessa big band-jazzista pop- ja rockyhtyeisiin. Näistä tunnetuimpia lienevät Espoo Big Band, Q.Stone, Remu & His All Stars ja Bitter Sweet, joka on pääosin Maxin kirjoittamaa musiikkia esittävä yhtye. Yhtye julkaisi ensimmäisen levynsä ”T For 3” vuonna 1999 ja syksyllä 2010 kauppojen levyhyllyille odotetaan yhtyeen neljättä albumia.

omakuvaTeatterityö niin muusikkona kuin kapellimestarina on tullut tutuksi lukuisten musikaaliproduktioiden myötä. Näistä eräs kiinnostavimpia ja haastavimpia oli kosketinsoittajan pesti John Adamsin säveltämässä musikaalissa ”I Was Looking At The Ceiling...”, jota esitettiin Helsingin Juhlaviikkojen lisäksi Edinburgissa, Pariisissa ja Hampurissa ja joka myöhemmin levytettiin Suomessa säveltäjän toimiessa kapellimestarina.

Max Tabellilla on vankka pedagoginen pohja. Hän on toiminut sivutoimisena tuntiopettajana Sibelius-Akatemian jazzosastolla vuodesta 1989 lähtien opetusaineinaan jazzpiano ja -harmonia. Musiikkikasvatuksen osaston lehtorin virkaan hän astui vuonna 2002 vastuualueenaan afropianon opetus. Hän on opettanut lisäksi muun muassa Joensuun ja Kuopion konservatorioissa. Itse hän valmistui Sibelius- Akatemian jazzosastolta vuonna 1993. Yliopistopainon Kirjakustannus julkaisi 2004 Maxin kirjoittaman musiikinteoriakirjan "Jazzmusiikin harmonia"